Помер відомий американський кінорежисер Сидні Поллак

Відомий американський кінорежисер і актор Сидні Поллак помер у понеділок від раку в передмісті Лос-Анджелеса. Володар престижної нагороди “Оскар”, Поллак зняв понад 40 фільмів, у багатьох знімався і сам.

На відміну від інших кінорежисерів Сидні Поллак час від часу виходив з-за відеокамери, щоб зіграти на екрані. Його останньою акторською роботою другого плану була роль у фільмі “Майкл Клейтон”. Але найвідомішою була його роль у фільмі “Тутсі”. Водночас він був і режисером фільму. Розповідають, що Поллак так часто сварився з головним героєм Дастіном Гофманом, що останній переконав Поллака зіграти у стрічці роль його менеджера.

Чимало із 40 знятих Поллаком фільмів вважаються класикою кіномистецтва, найвідоміші серед яких: “Такими ми були”, “Загнаних коней пристрілюють, чи не так?”, “З Африки”, що отримав два Оскари.

Поллак народився у 1934-му році в Індіані. Відтак переїхав до Нью-Йорка. Пробував зніматися і водночас викладав. Поллак славився тим, що умів “витягти” найкраще з акторів. Він працював з Робертом Редфордом у семи кінофільмах, серед яких найвідоміший “Три дні Кондора”. Працював з Полом Ньюманом, Джейн Фондою, Гарісоном Фордом, Томом Крузом. З Ніколь Кідман він знімав “Перекладачку”. Уперше в історії, фільм знімали у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Одного разу Поллака попросили назвати найулюбленіший з його фільмів. Поллак відмовився. “Кінофільми – це як діти, – зауважив він, – і дуже важко вибрати найкращий”.