Американець видобуває нафту на власному подвір`ї

З наближенням сезону літніх відпусток сотні мільйонів американців планують сіли за кермо власних автомобілів, аби відвідати родичів, друзів чи просто поїхати на відпочинок. Але, враховуючи безпрецедентне зростання цін на бензин, чимало з них тепер замислюються над шляхами економії пального. Для багатьох це означає – менше користуватися машиною. А деякі знайшли рішення в себе у дворі – як от один мешканець штату Індіана. Він добуває нафту прямо в себе за будинком і продає цю нафту на переробку:

“Це просто золота жила. Не хочу багато хизуватися, але це – золота жила”.

Ґреґ Лош говорить про своє подвір’я, на якому він видобуває три барелі нафти щодня. При ціні за нафту 135 доларів за барель, його прибуткам можна тільки позаздрити. Експерти кажуть, якщо ви маєте одну нафтову свердловину на подвір’ї, то за рік ви можете заробити десятки тисячі доларів. Але при цьому не треба нічого робити. Це як виграти в лотерею.

Лош навіть не сам знайшов нафту. Про власний скарб він дізнався від представника місцевої нафтової компанії, яка проводила геологічну розвідку. Це майже як у новому фільмі “Нафта”.

У США чимало покладів нафти залишається під землею в Каліфорнії, Скелястих горах, а також у штатах Техас, Луїзіана, Арканзас та Оклахома.