Обама дав першу прес-конференцію після обрання на посаду президента

Майбутній президент Сполучених Штатів Барак Обама не спочиває на лаврах, а активно взявся за роботу. У п’ятницю Обама провів зустріч зі своїми економічними радниками. Саме вирішення економічних негараздів Обама зробив платформою своєї виборчої програми. Згодом демократ дав першу прес-конференцію у якості майбутнього президента.

Зустріч з пресою він розпочав з питань економіки, однак нагадав, що поки президентом залишається Джордж Буш, він не може приймати якихось рішень. Проте Обама пообіцяв американцям підготуватися, щоб з першого дня на посаді президента активно взятися за вирішення проблем економіки. Барак Обама визначив пріоритети своєї економічної політики. Насамперед він має намір розробити план порятунку середнього класу. Майбутній президент також прагне допомогти малому бізнесу та автобудівельній промисловості країни.

У планах Обами стабілізація фінансових ринків та стимуляція економіки. За словами демократа, процес виходу з економічної кризи не буде швидким і легким, для цього потрібна співпраця обох партій.