Екс-конгресменa США визнано винним у корупції




Сто п`ятдесят років ув'язнення загрожує колишньому конгресмену США від штату Луїзіана Вільяму Джефферсону, якого визнали винним у хабарництві, жахрайстві та відмиванні грошей. За даними Федерального бюро розслідувань, Джефферсон отримав хабарі на суму понад 400 тисяч доларів.

Щоб довести провину колишнього законодавця, працівники прокуратури використали аудіо та відеозаписи як докази. Говорить прокурор Дана Бента

«Він використав свій вплив і свою владу для збагачення своєї сім’ї. Думаю, що ця справа ще раз показала, що ми є нацією закону, і жодна людина, навіть конгресмен, не може бути вище закону.

Демократа із Луїзіани звинувачували у тому, що він взяв хабарі на суму у понад 400 тисяч доларів в обмін на допомогу у комерційній діяльності в Африці. На відео, знятому прихованою камерою у липні 2005 року, зафіксовано як Джефферсон отримує портфель від бізнес-леді Лорі Муді. Всередині нього - 100 тисяч доларів, позначених ФБР.

У 2005 році, під час проведення обшуку у будинку Джефферсона, федеральні агенти знайшли 90 тисяч доларів у холодильнику.

Як каже агент ФБР Джозеф Персічіні, у цій справі йшлося про владу, скупість і гроші, і присяжні з цим погодилися. Це показало конгресмену Джефферсону, що він продав свій офіс, і зараз йому доведеться за це заплатити, - додав агент.

Втім Вільям Джефферсон не погоджується з вироком і подає на апеляцію. Як сказав його адвокат Роберт Тройт, «ми дуже розчаровані цим вердиктом ми підняли багато правових питань у цій справі і продовжуватимемо над цим працювати».