У Каліфорнії знайдено жінку, викрадену 18 років тому




Після зникнення у 1991-му одинадцяти-річної Джейсі Лі Дуґард правоохоронці та громадськість доклали максимум зусиль, але не змогли знайти дівчину. А днями тепер вже двадцятидев`ятирічну жінку було знайдено цілком випадково.

Ця історія почалась 18 років тому. Поліція переконана, що знайшла Джейсі Лі Дуґард. Як повідомив заступник шерифа в Ел-Дорадо, Каліфорнія, Фред Колларел, жінка «у доброму стані здоров’я, але 18 років неволі далися взнаки».

Навесні 1991 року тоді 11-ти річна Джейсі стояла на зупинці, чекаючи на шкільний автобус. Неподалік знаходився її вітчим. За його словами, він став свідком, як біля дівчинки призупинився легковий автомобіль з двома пасажирами, які втягли її в машину. Він зробив безуспішну спробу наздогнати машину на велосипеді, а відтак подзвонив у поліцію.

З цього моменту розпочались масштабні пошуки викраденої. Але усі зусилля були марними. Матір дівчинки Террі і її вітчим Карл Пробін були вбиті горем. Як розповідає Карл, перші десять років у день народження і день викрадення Джейсі Террі брала на роботі вихідний і горювала на самоті.

Відтак пролунав телефонний дзвінок. Жінка, що дзвонила, назвалась пропалою донькою. Як згадує Карл Пробін, він був в шоці. «Це була найкраща новина, ми просто почали плакати», - сказав він.

Втім історія далеко не казкова. Филип Ґаррідо та його дружина Ненсі тримали Джейсі в схованці на подвір’ї своєї хати. Ґаррідо визнав, що ґвалтував Джейсі і став батьком її двох дівчат, яким тепер 15 і 11 років. Втім у телефонній розмові з в`язниці він клявся, що їм він ніколи кривди не робив.

Шеріф Колларел каже, що жодна з дівчат не ходила в школу, вони ніколи навіть не були у лікаря.

За словами правоохоронців, справу вдалось розкрити випадково. Кілька днів тому Ґаррідо привернув увагу поліції, коли у супроводі двох дітей роздавав релігійну літературу. Поліцейський перевірив його документи і з’ясувалось, що у 1971 році Ґаррідо був засуджений за викрадення і ґвалтування. Йому було наказано з’явитись у поліцію для перевірки, куди він прийшов у супроводі дружини, двох дітей і жінки, що назвалась Аліса, але яку відтак було ідентифіковано як Джесі Лі Дуґард.