Сумніви у правдивості Блера - 2003-06-04

Чільний член британського кабінету заявив, що дехто в британській розвідці намагається підірвати уряд використовуючи суперечку щодо іракської зброї масового ураження, якої досі не знайдено.

Керівник британського парламенту ДЖОН РІД заявив, що анонімні особи у службі розвідки передали непідтверджену інформацію журналістам у намаганні завдати шкоди вірогідністі прем’єр-міністра ТОНІ БЛЕРА.

В інтерв’ю з британськими засобами інформації, РІД заявив, що не може зрозуміти чому хтось вірить на слово тим, що він назвав ‘’ворохобними елементами,’’ радше ніж прем’єр-міністрові БЛЕРОВІ.

Британська політика зазнає потрясінь із-за того, що в Іраку не знайдено зброї масового ураження. Прем’єр-міністр БЛЕР переконав парламент схвалити вторгнення в Ірак після того як розвідка повідомила, що іракська зброя масового ураження загрожує британським інтересам.

Комісія закордонних справ у парламенті повідомила, що проведе розслідування того, чи прем’єр-міністр БЛЕР насправді подав точну інформацію про іракську загрозу перед війною.