Одесити протестують проти підняття цін. - 2003-12-07

Крім активістів блоку «Наша Україна», партії «Батьківщина», УНА-УНСО, «Реформи і Порядок», УРП «Собор», Соцпартії, Компартії тут були і представники багатьох громадських організацій.

Зокрема, за словами Президента Одеської Правозахисної академії Валерія Кочетова: «В Одесі склалася катастрофічна ситуація. Ціни на основні комунальні послуги, на хліб підвищилися таким чином, що люди вже не лише не в стані це купити, вони навіть не можуть дозволити це собі кілька разів на місяць. В місті розпочалося стрімке вимирання людей похилого віку. Далі люди мовчати вже не можуть. Нині в Одесі порушується основне право людини – право на життя і право на достатній прожитковий мінімум. Багато людей вже голодує».

Мітинг відкрив представник Комуністичної Партії України Микола Копит. Він нагадав присутнім обіцянки Руслана Боделана, як кандидата на посаду Одеського міського голови, що хліб буде коштувати не дорожче п'ятдесяти копійок. «Сьогодні у нас хліб найдорожчий в Україні. Це навіть за тих умов, що за всі роки незалежності Одеська область збирала найбільший врожай в Україні», підкреслив Копит.

Голова Одеського обласного представництва блоку «Наша Україна» Володимир Курінний, розпочав свій виступ із запитання: «Що сьогодні відбувається в Одесі? Ми знаємо, що найближчим часом знову будуть підвищені тарифи на комунальні послуги. Одночасно, ведуться переговори щодо долі «Одесаводоканала». Місцева влада не відчуває відповідальності перед народом. Їм плювати на те що Ви думаєте про це, бо вони питають дозвіл на свої дії не у Вас, тих хто їх мав би обирати, а у того хто їх призначив. Хіба ми посадили цього міського голову у крісло мера? Ні! Одеса не обирала його у 1998 та 2002 роках».

Лідер обласної організації «Українського братства» Роман Дев'ятов, у своєму виступі, зазначив, що влада сприймає одеситів як засіб для власного збагачення.

Роман Дев'ятов: «Весь цей час вони відверто грабували нас і злочинними шляхами збільшували свій капітал, незаконно приватизовували підприємства, привласнюють землі.У нас залишається шлях жорстких і рішучих дій. Наша доля в наших руках».

Учасники мітингу ухвалили резолюцію у якій вимагають:

- скасувати підвищення цін на хліб, продукти першої необхідності та комунальні послуги в Одесі.

- скасувати рішення сесії Одеського міськради про передачу Комунального Підприємства «Одесводоканал» в оренду на 49 років фірмі "Інфокс" та залишити згадане підприємство у комунальній власності Одеси.

Тут міститься і протест проти передачі у приватну власність чиновникам різного рівня земель у приморській зоні Одеси під забудову приватними маєтками.