В Одесі проти Ющенка агітують за допомогою ДЄЗів, твердять його представники  - 2004-10-13

Одеса – 12 жовтня. Одеський обласний штаб Віктора Ющенка повідомив про виявлення агітаційних матеріалів проти лідера блоку «Наша Україна» і на підтримку кандидата в Президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича в приміщенні одеської Дирекції єдиного замовника "Жовтневий". Про це на проведеній 12 жовтня прес-конференції повідомив голова Одеського обласного штабу блоку "Наша Україна" Володимир Курінний.

Агітматеріали виявили довірені особи кандидатів на посаду Президента Михайла Бродського і Миколи Грабара, як також народний депутат України Олексій Козаченко. Серед знайдених у приміщенні Дирекції єдиного замовника матеріалів близько 20 тисяч мали наклепницький зміст проти Віктора Ющенка і членів парламентської фракції «Наша Україна». Це були різноманітні листівки та книжки.

Керівництво ДЄЗу, комунального підприємства, яке перебуває у підпорядкуванні Одеського міськвиконкому, відмовилося пояснити, чому у цій установі з'явилися агітматеріали. Володимир Курінний висловив припущення, що знайдені листівки і плакати поширювалися серед відвідувачів Дирекції єдиного замовника та їх розносили у поштові скрині.

Неодноразові спроби народного депутата України Олексія Козаченка викликати на місце події працівників обласного, або міського управлінь МВС успіху не мали.

Довірена особа кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича Юрій Голованов в інтерв`ю Голосу Америки висловив припущення, що «події в одному з одеських ДЄЗів можуть бути провокацією з боку штабу Віктора Ющенка». Юрій Голованов закликав представників правоохоронних органів до активізації роботи і протидії поширенню негативних матеріалів як проти Віктора Ющенка так і проти Віктора Януковича.

Керівник штабу «Наша Україна» в Одесі Володимир Курінний назвав «дурницею» твердження про те, що акція з виявлення наклепницьких матеріалів проти лідера блоку «Наша Україна» в одному з ДЄЗів, була організована прихильниками Ющенка.

Тим часом Народний депутат України Юрій Кармазін вважає, що «одеська мерія нині втручається у перебіг виборчої кампанії і порушує Закон «Про вибори Президента»:

«Як посадові особи вони не мають права це робити. Більш того, ганебно відмовляються і погрожують журналістам, які ще наважуються висвітлювати агітаційну кампанію Віктора Ющенка. Влада виконавча і муніципальна абсолютно злилася з криміналітетом. Їхні зусилля спрямовані проти одного кандидата – Віктора Ющенка».

Керівник штабу «Наша Україна» в Одесі Володимир Курінний заявив, що за останні дні посилився тиск на агітаторів за Віктора Ющенка з боку правоохоронних органів. Лише 11 жовтня в Одесі були затримані вісім молодих активістів, яких цілу ніч утримували у різних райвідділах міліції. Підставою для затримання був не факт розклеювання агітаційних листівок, а їхня наявність в руках агітаторів.

На прес-конференції стало відомо, що 13 жовтня до Одеси прибуде лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко. О годинi 16:30 він матиме зустріч з одеситами на Куліковому майдані міста.

Заплановані і відвідини містечка Іллічівськ. Віктора Ющенка під час його перебування в Одесі супроводжуватимуть народні депутати України Едуард Гурвіц та Юрій Кармазін.