Віктору Януковичу пропонують очолити «православне повстання» - 2005-01-17

Одеса – 16 сiчня. Прес-секретар Союзу Православних Громадян, завідуючий відділу України Інституту країн СНД Кирил Фролов закликав екс-кандидата на посаду президента України Віктора Януковича «очолити православне повстання». На думку Фролова, «Янукович не має права зупиняти акції протесту проти оголошених ЦВК результатів голосування».

На думку прес-секретаря Союзу Православних Громадян Кирила Фролова, у разі визнання перемоги на виборах лідера блоку «Наша Україна» Віктора Ющенка – Віктор Янукович «втратить підтримку тих, хто вірить у закон та справедливість, тих хто помер 26 грудня на виборчих дільницях України».

На інтернет-сайті проросійської організації «Єдіноє отєчєство» в Одесі Кирил Фролов заявив, що «беси помаранчевої революції» побоюються рішучості Віктора Януковича на шляху нищення хатинки помаранчевого заколоту, яка тримається виключно на підтримці ОБСЄ, «ляхів» та брюссельських глобалістів. Вони побоюються, що Донбас справді повстане». На думку прес-секретаря Союзу православних громадян Кирила Фролова, «у Луганську, Донецьку, Криму та Одесі розмах акцій на підтримку Віктора Януковича перебільшив розміри помаранчевої комедії на київському Майдані».

Союз Православних Громадян запропонував Віктору Януковичу очолити цю організацію.

15 січня біля 500 осіб провели в Одесі мітинг прихильників екс-кандидата на посаду президента України Віктора Януковича. Учасники акції - переважно люди похилого віку - тримали гасла «Одеса, не продай душу американським бандитам», «США - руки геть від України». Промовці заявили, що не визнаватимуть результатів повторного голосування другого туру виборів президента України, які оголосила ЦВК.

На Куликовому майдані дотепер стоять два намети встановлені прихильниками колишнього прем»єр-міністра .

Організатори мітингу, серед яких обласна організація Прогресивної Соціалістичної Партії України і так званий Комітет захисту демократії і Конституції, оголошували про запланований на 15 січня візит до Одеси Віктора Януковича. Цю інформацію, тим часом, спростували представники Партії регіонів та керівник місцевого штабу кандидата Василь Попков. У партійній організації висловили думку, що організатори мітингу спробували таким чином залучити до своєї акції якнайбільше учасників.