Радник Білого дому 30 годин свідчив у розслідуванні щодо Росії – NYT

Радник Білого дому Дон МакҐан сидить за американським президентом Дональдом Трампом на зустрічі в Білому домі у Вашингтоні, США, 21 червня 2018 року.

Радник Білого дому активно співпрацював зі спеціальним прокурором, який розслідує втручання Росії у вибори 2016 року, повідомило видання The New York Times у суботу. Він також детально розповів про епізоди, які стосуються питання, чи перешкоджав президент Дональд Трамп здійсненню правосуддя, йдеться в матеріалі.

Посилаючись на десяток нинішніх та колишніх чиновників Білого дому та інших осіб, ознайомлених зі справою, видання повідомило, що радник Білого дому Дональд МакҐан ділився інформацією, про яку слідчі інакше б не дізналися.

У суботу ввечері адвокат МакҐана підтвердив, що радник Білого дому співпрацював із командою Мюллера. «Пан МакҐан відповідав на запитання слідчих спецпрокурора повною мірою та чесно», – заявив Вільям Берк, зауваживши, що президент не просив МакГана утримуватися від обговорення будь-яких питань.

Згідно з New York Times, МакҐан добровільно дав слідчим щонайменше три інтерв'ю, що в сукупності складало 30 годин, протягом останніх дев'яти місяців. МакҐан описав гнів Трампа щодо розслідування відносно Росії та способи, якими президент закликав МакҐана реагувати на це.

Реакція Дональда Трампа

У суботу Дональд Трамп написав в Twitter, що він закликав МакҐана та співробітників Білого дому співпрацювати зі слідчими. Також колишній адвокат Трампа Джон Доуд сказав Reuters у суботу, що він знав про те, що МакҐан багато розмовляв із командою Мюллера.

У неділю президент Трамп заявив, що йому не було чого приховувати від спеціального прокурора, і заперечив, що його провідний адвокат обернувся проти нього, співпрацюючи з розслідуванням.

«Я дозволив йому і всім іншим свідчити – я не мусів», – написав Трамп уТвітері. Трамп заявив, що видання зробило так, щоб здавалося, ніби МакҐан обернувся проти президента «в той час, як насправді це просто навпаки».

Дивіться також: Колишній директор ЦРУ назвав політично вмотивованим рішення Трампа позбавити його доступу до державної таємниці

Your browser doesn’t support HTML5

Колишній директор ЦРУ назвав політично вмотивованим рішення Трампа позбавити його доступу до державної таємниці. Відео