В Афганістані загинуло ще троє американських військовослужбовців

Від вибухів закладених на дорогах мін в Афганістані загинуло троє американських військовослужбовців. Альянс НАТО повідомив, що двоє його солдатів загинуло в п’ятницю від вибуху у східній частині країн, і ще один на півдні.

Афганські офіційні особи кажуть, що у четвер увечері ще один вибух убив щонайменше двох службовців поліції і двох цивільних у північній провінції Кундуз. У тому вибуху поранення отримало щонайменше 14 людей.

Альянс НАТО заявив, що веде слідство в справі звинувачень, що під час повітряного удару на повстанців, які атакували військовий аванпост НАТО в східній провінції Кунар, загинули афганські цивільні.

Начальник місцевої поліції Халілулла Зіяї заявив французькому інформаційному агентству, що від обстрілу військами НАТО загинуло шестеро дітей, які збирали металобрухт на вершині в тому районі.

За повідомленням НАТО, четверо повстанців загинуло. Говориться також, що під час збройної сутички снаряд з повстанського гранатомета зійшов з траєкторії і, не досягаючи цілі, вбив цивільного афганця.