Жертвами мін у південному Афганістані стало 17 цивільних

Американські морські піхотинці в південноафганській провінції Гельманд

Афганська поліція повідомила, що в п’ятницю в результаті окремих вибухів у південній провінції Гельманд загинуло щонайменше 17 людей.

За словами офіційних осіб, щонайменше 16 цивільних – включно з дітьми – загинули, коли їх мікроавтобус наскочив на вибуховий пристрій у районі Нагрі Сараджі. Другий вибух стався в районі Гармсір, коли трактор, на якому їхали люди, наскочив на міну. Одна особа загинула і четверо отримало поранення.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за ці вибухи, але посадові особи сказали, що екстремісти за атакували службовців безпеки, які реагували на вибух мікроавтобуса і намагалися надати допомогу його пасажирам. Поки що невідомо, що постраждав хтось із службовців безпеки.

У недавньому звіті Організації Об’єднаних Націй говориться, що в першій половині цього року хвиля насильства проти афганських цивільних збільшилась на 15%. Понад 1400 людей загинули, частина із них з приводу вибухів закладених на дорогах мін.

Також президент Гамід Карзай кілька разів звертався до міжнародної коаліції, щоб вона поклала край жертвам повітряних ударів серед цивільних афганців.