Афганістан проти міжнародного втручання у внутрішню політику

Кандидати, які програли на виборах до афганського парламенту, очікують відновлення праці спеціального виборчого трибуналу

Чверть афганських парламентарів, обраних у ході минулорічних виборів, потрібно позбавити мандатів. У цьому переконані законодавці, які звернулися до міжнародної спільноти по допомогу. У відповідь на це уряд Афганістану попередив, що не допустить будь-якого міжнародного втручання у внутрішню політику країни.

У неділю афганські законодавці звернулися до ООН з проханням скасувати рішення спеціального трибуналу, створеного президентом Гамідом Карзаєм, який розслідував порушення під час минулорічних виборів. Згідно з рішенням суду, 62 з 249 депутатів було обрано нелегітимно.

Речник президента Карзая сказав у понеділок, що це внутрішньополітичне питання, і будь-яке втручання ззовні буде розглядатися, як порушення суверенітету країни.
Втім парламентарі в неділю винесли вотум недовір’я п’ятьом представникам Верховного суду і заявили, що не будуть підпорядковуватися рішенню спеціального трибуналу.