Афганські сили перебрали відповідальність за безпеку країни

Церемонія передачі повноважень неподалік Кабула

Президент Афганістану Гамід Карзай заявив, що афганські силові структури повністю перебирають на себе керівництво бойовими операціями в країні, що є важливою віхою в історії війни, яка розпочалася 12 років тому.

На офіційній церемонії передачі повноважень, яка відбулася у вівторок неподалік Кабула, побував генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. Він зазначив, що коаліційні сили продовжуватимуть надавати допомогу афганським військам в операціях, у разі необхідності, але власні операції приводити в дію більше не будуть. До кінця 2014 року, зазначив генсек НАТО, бойова місія міжнародного альянсу завершиться і з передислокацією військ їх замінять національні сили безпеки.

Перед церемонією в Кабулі пролунав черговий вибух. Загинуло 3 людей, кілька десятків – поранені. Цей теракт був спрямований проти одного з депутатів парламенту, лідера великої етнічної меншини в Афганістані Могаммеда Могакіка. Сам політик вцілів.

Тим часом, президент Карзай також повідомив, що афганський уряд відправить своїх представників до Катару у намаганнях розпочати мирні переговори з Талібаном.