Франція надала 400 тонн продовольчої допомоги потерпаючим від голоду

Франція надала 400 тонн продовольчої допомоги потерпаючим від голоду

У четвер із Франції відправилося судно, яке везе 400 тонн продовольчої допомоги мешканцям країн Африканського рогу, які потерпають від голоду та посухи.

За інформацією Всесвітньої продовольчої програми ООН, французький корабель везе запаси борошна, цукру, рису та олії, якими можна буде прогодувати 22 тисяч людей упродовж одного місяця. Продукти пожертвували французькі підприємства і організації. За словами офіційних осіб, судно прибуде на Сомалійський півострів приблизно через 12 днів.

Представники ООН зазначають, що останнім часом менше людей у Сомалі покидають свої домівки у пошуках їжі. Управління ООН із координації гуманітарних питань повідомляє, що лише 5 тисяч осіб прибули у столицю Сомалі цього місяця, тоді як у липні в пошуках їжі у Могадішо прийшли 28 тисяч людей.

Згідно із щотижневим звітом агентства, кількість сомалійців, які шукають порятунку у таборах для біженців у Кенії та Ефіопії також зменшилась.

Тим часом експерти попереджають, що виробництво продовольства у південній частині Сомалі залишається на критично низькому рівні, і що голод у регіоні триватиме і поширюватиметься на інші території країни.

Сомалі та сусідні країни переживають найсильнішу посуху за останні 60 років. За даними ООН, більше ніж 12 мільйонів людей у цьому регіоні потребують продовольчої допомоги.