Український мільярдер закликає до акцій протесту

Рінат Ахметов

Найбагатша людина України, мультимільярдер Рінат Ахметов, якому належать заводи на охопленому заворушеннями сході країни, закликав своїх співробітників взяти участь у мирних акціях протесту у вівторок всупереч сепаратистам, які планують зірвати президентські вибори 25 травня.

У найрізкішій на сьогоднішній день заяві бізнесмена на адресу сепаратистів, які захопили стратегічні точки в містах індустріального російськомовного сходу країни, Ахметов закликав людей об’єднатися під гаслом «За Донбас без зброї! За Донбас без масок!».

За деякими оцінками, на підприємствах Ахметова, вугільного і металургійного магната, працюють близько 300 тисяч осіб. Він закликав українців організувати «мирну попереджувальну акцію протесту» в своїх компаніях, починаючи з вівторка, коли опівдні у всьому регіоні повинні зазвучати заводські гудки.

За його словами, акція повинна тривати щодня, поки не встановиться мир.

Різкі заяви Ахметова на адресу сепаратистів, яких він звинуватив у організації «геноциду в Донбасі», покликані показати, що він має намір підтримувати тимчасовий уряд у Києві, що переживає нелегкі часи.

За оцінками журналу Forbes, статки Ахметова складають близько 11,4 мільярда доларів.