Віце-президент Байден очолив церемонію вшанування пам’яті загиблих внаслідок атак 11 вересня в Пентагоні

О 9-37 ранку, час коли захоплений терористами літак Американських авіаліній врізався у будинок Пентагону,
пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Загалом 148 людей загинуло у результаті атаки на приміщення міністерства оборони США. Сто двадцять п’ять з них працівники відомства, решта на борту літака.

Атака на Пентагон стала оголошенням війни Сполученим Штатам, зазначив у своїй промові віце-президент США. За його словами, терористичні атаки того дня народили нове покоління патріотів, які готові пожертвувати собою заради країни.

«Ми не зупинимося, ви не зупинитесь, поки «Аль-Кайда» не лише послаблена, а повністю знищена», – сказав віце-президент США Джозеф Байден.

А о 10:03 у штаті Пенсільванія поминали сорок пасажирів та членів екіпажу літака авіа компанії United рейсу 93.

Напередодні, у суботу тут відбулась церемонія
відкриття меморіального парку на честь загиблих, за участю віце президента США Джо Байдена, колишніх президентів Біла Клінтона та Джорджа Буша. Лайнер компанії United був захоплений останнім. Дізнавшись від рідних та друзів про долю літаків у Нью-Йорку та Вашингтоні, пасажири рейсу 93 спробували зупинити терористів. Зрозумівши, що їм не вдасться виконати задумане, терористи розбили літак у безлюдній місцевості неподалік містечка Шенксвіл. Вважається, що героїчні дії пасажирів та членів екіпажу, врятували чимало людей на землі.

«Прийнявши це відважне рішення, вони здійснили першу атаку у відповідь, у війні з тероризмом. Швидше за все мішенню терористів було приміщення Конгресу США. Ми ніколи не дізнаємося скільки могло б загинути невинних людей. Але завдяки діями пасажирів та екіпажу рейсу 93, було врятовано життя багатьох американців, і наша країна завжди буде вдячна їм», – сказав під час церемонії попередній президент США Джордж Буш.

Церемонії вшанування пам’яті жертв одинадцятого вересня пройшли і проходять по всій країні.