Тайфун Хайян завдав Філіппінам катастрофічних збитків і спричинив тисячі жертв

Один з найбільших в історії тайфунів знищив центральний район Філіппін, залишаючи в руїнах міста й села та до 10 тисяч загиблих.

Організації допомоги роблять усе можливе, щоб дістатися до найбільш потерпілих районів, населення яких не має питної води і харчів.

Сполучені Штати і кілька інших країн надсилають до регіону допомогу та рятувальників. Перша американська допомога та військовий персонал прибули з Маніли до міста Таклобан, яке надзвичайно потерпіло від стихійного лиха.

Зусиллям надання допомоги перешкоджають поширені грабежі. Банди грабіжників забирають з крамниць не лише воду й харчові товари, але також телевізори, пральні машини і холодильники.

У п’ятницю тайфун, який пересувався з великою швидкістю, пройшов над островом Лейте. До неділі, коли вже стали відомими масштаби знищень, філіппінські органи влади заявили, що вони майже певні, що кількість загиблих значно збільшиться. Президент Бенігно Акіно проголосив стан регіональної катастрофи.

До понеділка шторм почав втрачати силу, коли пройшов над узбережжям в’єтнамської провінції Куангнінь. Просуваючись на територію південного Китаю, він спричинив ще сильні дощі.