Остін у розмові з Умєровим підтвердив зобов'язання США щодо надання Україні зброї для перемоги

Міністр оборони США Ллойд Остін (ліворуч), президент України Володимир Зеленський і міністр оборони України Рустем Умєров на засіданні контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині, 6 вересня 2024 року. REUTERS/Heiko Becker

Міністр оборони США Ллойд Остін обговорив зі своїм українським колегою, міністром оборони Рустемом Умєровим, динаміку бойових дій в Україні та пріоритети безпекової допомоги, повідомив речник Пентагону.

Як зазначив прессекретар Міністерства оборони США генерал Пет Райдер, Умєров надав оновлену інформацію про операції та спроможності України та відповідні потреби.

За словами Райдера, міністри також обговорили успішне 24-те засідання контактної групи з оборони України, яке відбулось на авіабазі Рамштайн у Німеччині, 6-го вересня.

"Держсекретар Остін підтвердив зобов’язання США співпрацювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україні інструменти, необхідні для перемоги в боротьбі з російською агресією", – сказав речник Пентагону і додав, що міністри залишаються в тісному контакті.

Міністр Умєров також повідомив про розмову з американським колегою на своїй сторінці в мережі Х (колишня Twitter) і назвав її "продуктивною".

Раніше Голос Америки повідомив, що, згідно з даними телеканалу CNN, США скоротили свої пакети допомоги Україні протягом останніх місяців.

Посилаючись на двох американських чиновників, журналісти CNN повідомила, що пакети допомоги зменшуються, оскільки в Пентагоні скоротилися запаси зброї та обладнання, які США готові надіслати Києву. А виробники зброї у США не встигають їх поповнити.

Хоча Білий дім “все ще має 6 мільярдів доларів, доступних для озброєння та оснащення України, та Пентагону не вистачає запасів, які він готовий передати”, повідомили посадовці в інтерв’ю CNN.

Дивіться також: CNN: США зменшують пакети допомоги Україні в останні місяці