У Бахрейні зростає кількість жертв вуличних сутичок влади і опозиції

Дівчинка тримає потрет короля Бахрейну Хамада бін Ісса аль-Халіфа

Влада Бахрейну повідомляє, що у вівторок у вуличних сутичках між опозицією та силами безпеки країни було вбито щонайменше 2 осіб і ще сотні отримали поранення.

Спалах насильства стався одночасно з оголошенням урядом надзвичайного стану. Влада Бахрейну вдалась до такого кроку, щоб зупинити антиурядові виступи в країні.

Робітники шпиталів кажуть, що під час сутичок у Бахрейні поранено сотні людей. Лікарі заявляють, що у вівторок у місті Сітра під час протистояння з поліцією загинув один чоловік. Водночас влада повідомила, що загиблий був співробітником сил безпеки. Його буцімто збив автомобілем один з опозиціонерів.

Державне телебачення Бахрейну повідомило у вівторок, що король Хамад бін Ісса аль-Халіфа наказав командувачу збройних сил країни вдатись до «необхідних заходів», щоб захистити країну від протестувальників, які, за словами короля, «тероризують» населення.

Король, який належить до сунітів вдався до такого кроку день після того як дозволив введення в країну майже тисячі солдатів Саудівської Ааравії та півтисячі поліцейських із Об’єднаних Арабських Еміратів для захисту урядових будівель Бахрейну від мітингувальників, які належать до шиїтської гілки Ісламу. Вже місяць опозиція вимагає проведення в країні політичних реформ.

Тисячі мітингувальників пройшлися маршем від площі Перлів у столиці Бахрейну Манамі до посольства Саудівської Аравії, щоб висловити протест проти введення саудівських військ, яке вони сприймають як акт окупації. Під час ходи протестанти також викрикували гасла проти короля Хамада.

У вівторок вулиці фінансового центру столиці Бахрейну спорожніли. Більшість магазинів зачинено, а автошляхи заблоковані поліцією та барикадами встановленими напередодні опозицією. Барикади паралізували ділову активність в Манамі, що є банківським центром регіону.