Байден обіцяє зробити захисні маски обов'язковими для всієї Америки, якщо його оберуть президентом

Джо Байден, 17 червня, 2020 (AP Photo/Matt Slocum)

У четвер, колишній віцепрезидент Джо Байден заявив, що якщо він буде обраний президентом у листопаді, він введе правило носити маски обов'язковим для всіх громадян США. Кандидат у Президенти пояснив, що причиною його заяви став факт того, що кількість випадків коронавірусу продовжує зростати по всій країні.

"Президент Трамп думає, що якщо він просто проігноруватиме COVID-19," то вірус зникне. Це та сама тактика, яку Трамп обрав ще у січні, коли я та інші підняли тривогу з приводу коронавірусу, і це налаштоване на поразку мислення, в результаті якого понад 120 000 американців загинули, і майже 20 мільйонів людей опинилось без роботи”, - заявив Байден в інтерв’ю CBSN Pittsburg

Джо Байден також розповів про те, щоб він запровадив зараз якби був Президентом.

“Я б переконався, що у всіх є маски, а також засоби особистої безпеки, щоб у всіх були речі, які потрібні, і яких зараз немає. Ми точно знаємо, що ці маски впливають на ситуацію. Я би наполягав, щоб кожен у громадському просторі носив маску. Для відновлення роботи бізнесів важливо, щоб там у наявності були маски”.

Ми точно знаємо, що ці маски впливають на ситуацію. Я би наполягав, щоб кожен у громадському просторі носив маску

Байден також уточнив, що використав би президентські повноваження, щоб зробити носіння масок обов'язковим. І зробив би "все можливе" для цього.

Також в інтерв'ю CBSN Pittsburg Байден додав, що не має наміру проводити жодних великих закритих мітингів.

Нагадаємо, минулого тижня Дональд Трамп провів великі президентські мітинги у Тулсі, штат Оклахома, та у штаті Аризона. Чинний Президент не одягає маски, виходячи у публічний простір.

Дивіться також: Реформа поліції на прикладі міста Кемден у штаті Нью-Джерзі. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Реформа поліції на прикладі міста Кемден у штаті Нью-Джерзі. Відео