Трамп пригостив гостей фаст-фудом, бо залишився без кухарів у Білому домі

Зазвичай, на гостей Білого дому очікують шедеври американської кулінарії, приготовані постійним персоналом резиденції президента США.

Кухарі Білого дому можуть приготувати обід для 140 гостей одразу і закуски для 1000 гостей.

Однак, через тимчасове призупинення роботи уряду, яке триває вже третій тиждень, кухарі Білого дому не можуть вийти на роботу.

Президентові довелось виявити винахідливість організовуючи прийняття в Білому домі, влаштованому на честь переможців Студентського чемпіонату країни з американського футболу – команди Клемсонські Тигри з Південної Кароліни.

Він замовив частування з американських мереж швидкого харчування - McDonald's, Wendy's, а також піццу.

"Президент хотів провести веселу подію, щоб відзначити чемпіона з футболу - Клемсонських Тигрів", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

"Сьогодні, президент Дональд Трамп пригостив футбольну команду Клемсонських Тигрів обідом в Залі для державних обідів", - повідомив Білий дім у Twitter.

Бургери сервірували на вишуканих срібних тацях, різні соуси розташовувались на срібних підставках, а смажена картопля – в стаканах з президентською печаткою.

"Через шатдаун, як ви знаєте ... ми вийшли і замовили американську швидку їжу за мій рахунок", - сказав Трамп журналістам під час прийняття, повідомляють ЗМІ.

"Гадаю, їм це більше сподобалось, ніж будь-що, що ми могли б їм дати. Маємо піццу, 300 гамбургерів, багато, багато смаженої картоплі, вся наша улюблена їжа – подивлюсь, що залишиться, коли вони підуть, не думаю, що багато", - додав президент.

"Шатдаун" розпочався 22 грудня, коли Білий дім не зміг досягти домовленості з Конгресом стосовно виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Призупинення роботи уряду заторкнуло 800 000 державних службовців, які мусили піти у неоплачувану відпустку, або працювати без оплати. Не оминув "шатдаун" і кухарів Білого дому.

Дивіться також: ​CES-2019: технології для покращення життя людям з інвалідністю

Your browser doesn’t support HTML5

CES-2019: технології для покращення життя людям з інвалідністю. Відео