Більшість американців не відчувають досягнень адміністрації Байдена й не вірять обом партіям - опитування

Будівля Капітолію у день виступу президента США Джо Байдена із промовою "Про стан справ у країні", Вашингтон, 7 лютого 2023. REUTERS/Elizabeth Frantz

Шість з десяти американців вважають, що президент США Джо Байден досяг "не дуже багато" чи "мало або нічого" за час свого президентства, про це свідчить опитування, яке провели напередодні звернення президента США до Конгресу "Про стан справ у країні".

В дослідженні громадської думки, яке провели телеканал ABC і видання The Washington Post, респондентів запитували про те, чи вони вбачають прогрес в ініціативах американського лідера - від розбудови інфраструктури країни й підвищення доступності електромобілів до створення робочих місць. Лише 36% опитаних заявили, що Байден досяг "багато" за два роки у Білому домі.

Але загалом результати опитування свідчать, що більшість американців також мають мало довіри й до політичних опонентів Байдена - Республіканської партії, пише WP.

Дивіться також: Посолка України у США Маркарова і співак Боно - серед почесних гостей на виступі Байдена перед Конгресом

Зокрема, спікеру Палати представників Кевіну Маккарті в ухваленні правильних рішень щодо майбутнього країни "значну" або "достатню" довіру мають лише двоє з 10 американців, а загалом 72% опитаних сказали, кажуть, що їм бракує довіри до республіканців у Конгресі, у порівнянні із 68% – Байдену та 70% – демократам у Конгресі.

Раніше Голос Америки повідомляв, що промова президента США перед Конгресом у вівторок може ознаменувати неофіційний початок президентської кампанії 2024 року, адже, за очікуваннями, Байден може оголосити про свої плани змагатись за переобрання найближчими тижнями.

Традиційно виступ "Про стан справ у країні" дає главі держави чи не найбільшу телевізійну аудиторію та можливість звернутись до своїх виборців й опонентів.

Дивіться також: Посолка України у США Маркарова і співак Боно - серед почесних гостей на виступі Байдена перед Конгресом