Президент Байден консультувався з лідерами G7 з приводу ситуації на Близькому Сході. Можливі нові санкції – Держдеп

На малюнку показано можливості та радіус дії ізраїльської мережі ППО.

Президент США Джо Байден мав телефонну розмову з лідерами Семи промислово розвинених держав Заходу, щоб обговорити напад Ірану на Ізраїль і координувати відповідь на цей напад, повідомив Білий дім у середу, 2 жовтня.

"Президент Байден і G7 однозначно засудили атаку Ірану на Ізраїль. Президент Байден висловив повну солідарність і підтримку Сполучених Штатів Ізраїлю та його народу, а також підтвердив тверду відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю", – мовиться у заяві Білого дому.

Пізніше прессекретар Держдепартаменту Метью Міллер сказав, що вранці перед телефонною розмовою президента Байдена з лідерами Групи Семи, держсекретар США Ентоні Блінкен скликав телефонну розмову міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії.

На цій нараді вони обговорили спільну координацію відповіді на атаку Ірану на Ізраїль, а також, спільні дипломатичні зусилля для забезпечення стабільності на Близькому Сході. сказав Міллер.

Пізніше держсекретар приєднався до розмови президента Байдена з лідерами Групи Семи.

"Адміністрація чітко дала зрозуміти, що країни Групи Семи засуджують атаку Ірану на Ізраїль і разом працюють над відповіддю, включаючи нові санкції", – сказав речник Держдепартаменту.

Як повідомив Голос Америки, раніше у середу Іран випустив близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю, більшість яких було збито силами ізраїльської армії та партнерів.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі у середу виступив з погрозами на адресу країн, які допомогли збивати ракети, націлені на Ізраїль, сказавши, що вони "понесуть відповідальність".

Арагчі відповідав на запитання журналістів про допомогу Йорданії у перехопленні ракет у вівторок. США та Велика Британія також брали участь у захисті Ізраїлю.

Дивіться також: Ізраїль оголосив генсека ООН персоною нон грата. У Тегерані готуються до відповіді на обстріл Ізраїлю