Байден зустрічається з виборцями на тлі занепокоєння демократів щодо його кандидатури

Президент США Джо Байден (у центрі) і перша леді Джилл Байден (друга праворуч) прибувають на літаку Air Force One до міжнародного аеропорту Гаррісбурга, щоб взяти участь у передвиборчому мітингу в Гаррісбурзі, штат Пенсильванія, 7 липня 2024 року.

Президент США Джо Байден у неділю відвідав штат Пенсильванія, намагаючись довести, що він має продовжити брати участь у президентських виборах, на тлі закликів деяких із його однопартійців - демократів показати, що він має достатньо гострий розум та фізичну витривалість, щоб перемогти колишнього президента Дональда Трампа на виборах президента США в листопаді.

81-річний Байден відвідав популярну серед афроамериканців церкву у Філадельфії. Він пожартував на зустрічі із 300 виборцями про свій вік, сказавши, що хоча він може і виглядає так, ніби йому "40 років", але він "тут уже давно".

Він сказав, що його мета — "знову об’єднати Америку. Я, чесно перед Богом кажу, що ніколи не був більш оптимістичним щодо майбутнього Америки… якщо ми будемо триматися разом. Ми маємо повернути в Америку гідність і надію".

Після того Байден і перша леді Джилл Байден провели зустріч із виборцями у залі зібрань в Гаррісбурзі, столиці штату Пенсильванія. Щоб виграти на виборах президента, перемога у Пенсильванії є надзвичайно важливою як для Байдена, так і для Трампа.

Байден пообіцяв продовжити свою передвиборчу кампанію після невдалого виступу під час дебатів із Трампом 27 червня, під час яких Байден час від часу втрачав хід думок і не зміг вести постійний тиск на кандидата в президенти від Республіканської партії, або послідовно відстоювати своє перебування на посаді, що триває три з половиною роки.

Багато хто в Демократичній партії, приватно та публічно висловлюють сумніви щодо того, чи здатний Байден перемогти Трампа вдруге після 2020 року. Хоча Байден провів стабільне інтерв'ю в п’ятницю ввечері на ABC News, це не вгамувало тривоги щодо його кандидатури серед однопартійців.

П'ять демократів у Палаті представників закликали Байдена зняти кандидатуру, і багато демократів припустили, що віцепрезидентка Камала Гарріс краще виступить на президентських перегонах проти Трампа, який має найбільші шанси втретє представляти Республіканську партію на президентських виборах.

У недільних новинних шоу основною темою була тривога, яку багато демократів відчувають щодо кандидатури Байдена, в час, коли Трамп набирає перевагу в національних опитуваннях.

Законодавець Палати представників Адам Шифф, кандидат від Демократичної партії в Сенат від Каліфорнії, сказав у шоу NBC "Знайомство з пресою": "Зрештою, це рішення має прийняти президент Байден і лише він".

"Але я б сказав, що він є надзвичайним президентом, - каже Шифф. - Він створив мільйони і мільйони робочих місць. Він розширив і зміцнив наші альянси НАТО. Він повернув виробництво в цю країну. Він здійснив найагресивнішу атаку на кліматичні зміни. За один термін він зробив більше ніж більшість президентів, незалежно від того, скільки термінів вони отримують".

Президент Джо Байден говорить із виборцями, 7 липня 2024 року

"І він змагається із патологічним брехуном, який зашкодив країні, погано впоравшись із смертоносною пандемією. Він патологічний — не тільки патологічний брехун, але й аморальний, непристойний, непридатний для роботи", — стверджував Шифф.

Шифф все ж додав, що "виступ Байдена на дебатах, на мою думку, справедливо викликав питання у американського народу про те, чи вистачить у президента сили перемогти Дональда Трампа. Розрив не має бути малим. Але є лише одна причина, чому розрив малий, і це вік президента".

Сенатор Кріс Мерфі з Коннектикуту, прихильник Байдена, сказав у шоу CNN "Стан союзу": "Цей тиждень буде справді критично важливим", оскільки президент проводить зустріч НАТО, головного військового альянсу Заходу, у Вашингтоні та проводить рідкісна пресконференція в четвер.

Мерфі назвав Байдена "одним із найкращих політиків, яких бачила ця країна, але питання в тому, чи це все ще так. У країні та партії багато тривоги".

Багаторічний стратег від Демократичної партії Девід Аксельрод сказав в іншому шоу CNN "Всередині політики", що Байден "небезпечно втратив зв’язок" із падінням своїх рейтингів у боротьбі з Трампом.

Аксельрод сказав, що Байден часто долав особисті та політичні труднощі протягом п’яти десятиліть політичної кар’єри, але припустив, що Байден "не виграє цю гонку. Більш ймовірно, що він програє з великою рахунком, ніж виграє з мінімальним відривом".

Байден непохитно твердить, що продовжує участь в перегонах, сказавши ABC News у п’ятничному інтерв’ю: "Якби Господь Всемогутній зійшов і сказав: "Джо, виходь з перегонів", я б вийшов з перегонів. Але Господь Всемогутній не сходить".