Білий дім: Байден повідомив Зеленському, що США надають Україні пакет озброєнь на $425 млн

Пакет допомоги на суму 425 мільйонів доларів включає додаткові засоби ППО, боєприпаси «повітря-земля», броньовані машини і критичні боєприпаси.

Джо Байден повідомив, що Сполучені Штати нададуть черговий пакет озброєнь для України на суму 425 мільйонів доларів.

Про це президент Байден повідомив президента України Володимира Зеленського у телефонній розмові, сказали у Білому домі.

Пакет допомоги включає додаткові засоби ППО, боєприпаси «повітря-земля», броньовані машини і критичні боєприпаси.

"У найближчі місяці США нададуть Україні додаткові засоби, включаючи сотні ракет для систем ППО, десятки тактичних систем протиповітряної оборони, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі бронеавтомобілів», – мовиться у повідомленні Білого дому у середу, 16-го жовтня.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у телефонній розмові з президентом Байденом "подякував Сполученим Штатам за непохитну підтримку з початку повномасштабного вторгнення Росії".

"Я вдячний президенту Байдену, обом партіям у Конгресі та американському народу за оголошений сьогодні оборонний пакет у розмірі 425 мільйонів доларів, який включає нові системи протиповітряної оборони та зброю далекого радіусу дії", – написав президент Зеленський у твіті.

Раніше Голос Америки повідомив, що Джо Байден і Володимир Зеленський провели телефонну розмову напередодні поїздки американського президента до Німеччини.

Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр повідомила, що у президентів не буде можливості зустрітися у Європі, тож це одна з причин, чому Байден зателефонував Зеленському завчасно.

Дивіться також: Білий Дім: Байден і Зеленський провели телефонну розмову, лідери не зможуть зустрітись у Європі