Уколи - в руку, гроші - в кишеню: Байден пояснив, як працюватиме “План порятунку Америки”

Президент США Джо Байден розповів деталі “плану порятунку Америки”, який розгорнула адміністрація. Він включає медичну та фінансову підтримку людей, які проживають в США.

Протягом наступних 10 днів ми досягнемо двох величезних цілей. Перша - сто мільйонів щеплень в руки людей. І друга - сто мільйонів чеків в кишені людей.
Джо Байден, президент США

“Протягом наступних 10 днів ми досягнемо двох величезних цілей. Перша - сто мільйонів щеплень в руки людей протягом 10 днів. І друга - сто мільйонів чеків в кишені людей протягом 10 днів. Уколи - в руку, гроші - в кишеню. Це важливо”, - заявив Джо Байден.

Разом із цим президент наголосив, що оголошення цього плану - одна річ, але його втілення - зовсім інша. “Воно потребує прискіпливого нагляду, щоб впевнитись, що допомога надходить швидко, справедливо та ефективно, без витрат чи шахрайства на вашому банківському рахунку, в поштовій скриньці”, - додав Джо Байден.

Your browser doesn’t support HTML5

Президент Байден планує серію поїздок по країні для того, щоб краще пояснити американцям деталі «Плану порятунку Америки». Відео

Відповідальним за нагляд за “План порятунку Америки” президент призначив Джіна Сперлінга, експерта з економічної політики. Раніше Сперлінг був директором ради з економіки при Білому домі. Цю посаду він займав за президентства Клінтона та Обами.

У "План порятунку Америки" входить пакет економічної допомоги обсягом у 1,9 трильйона доларів. Зокрема, туди закладено $1400 разової виплати для 90% населення США, що заробляє менше $75,000 на рік, $300 коронавірусної надбавки в допомозі з безробіття, а також фінансова підтримка шкіл та дитсадків, малого бізнесу, авіакомпаній тощо.

Крім цього, Джо Байден наголосив на важливості масової вакцинації. Він закликав лікарів, пасторів та малі спільноти заохочувати людей у своїх громадах щеплюватись. Перед цим таку ж думку озвучила на прес-конференції речниця Білого дому Джен Псакі.

“Якби колишній президент Трамп проснувся завтра і захотів більш активно виступити щодо безпечності та ефективності вакцини, ми б це, звісно, підтримали. Але важливо зазначити, що 81% республіканців сказали, що вони б довірились своєму власному лікарю чи постачальнику медичних послуг, і це важливо”, - сказала Джен Псакі.

Недавнє спільне опитування телеканалу PBS, радіо NPR і соціологічної служби Marist показало, що близько половини американських чоловіків, які назвали себе республіканцями, заявили, що вони не планують вакцинуватися.

Дивіться також: Як Армія США допомагає пришвидшити вакцинацію населення в Маямі

Your browser doesn’t support HTML5

Як Армія США допомагає пришвидшити вакцинацію населення в Маямі. Відео