Байден заявив, що Росія вже втручається в американські вибори 2022 року

Росія уже втручається у проміжні вибори до Конгресу США, що відбудуться наступного листопада. Про це президент США Джо Байден заявив у промові в Офісі Директора національної розвідки у штаті Вірджинія (Office of the Director of National Intelligence - ODNI).

Байден послався на засекречений брифінг, підготовлений для президента 17 американськими розвідувальними агенціями, Байден сказав, що "Росія уже втручається у вибори 2022 і поширює дезінформацію". Такі дії Москви є "чистим порушенням нашого суверенітету", - підкреслив Байден.

Дивіться також: Байден припустив, що Китай та Росія можуть стати "смертельними конкурентами" США

Також Байден сказав, що спостерігає зростання випадків кібератак проти США з боку хакерів, підтримуваних Китаєм чи розміщених у Росії.

Крім того, за словами президента США, його російський колега Володимир Путін має "ядерну зброю, нафтові родовища - й більше нічого", й Путін усвідомлює скрутне економічне становище його країни, що "лише робить його більш небезпечним". При цьому, за словами глави Білого дому, очільник Кремля усвідомлює перевагу американської розвідки над російською, й це "дуже його непокоїть".

"Не думаю, що когось шокує те, що Росія використовуватиме дезінформацію на виборах 2022 року. Я вважаю, що це гарне нагадування, що Росія продовжує це робити, і поки нічого не змусило їх зупинитись", - так слова Байдена прокоментувала Емілі Гардінг, заступниця директора програми з міжнародної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень.

Your browser doesn’t support HTML5

Говорячи про Путіна, Байден заявив, що економічні проблеми Росії роблять очільника Кремля небезпечнішим. Відео

Колишній офіцер ЦРУ Девід Прайс підкреслив у коментарі для CNN, що заяви Байдена свідчать про те, що увага цієї адміністрації, на відміну від Білого дому Дональда Трампа, значно зосереджена на російському втручанні у вибори, і що попри спроби розвідувальних служб залишатись аполітичними, їхня робота все одно залежить від політичного вектору влади: "Не думаю, що в цьому є щось виняткове, розвідувальна спільнота завжди мала внутрішні політичні виклики"

Як повідомляв "Голос Америки", також Байден сказав, що попри співпрацю в деяких галузях, що становлять спільний інтерес, Китай та Росія можуть стати "смертельними конкурентами" США.

У матеріалі використані джерела: AP, CNN

Дивіться також: На Алясці відбулися Всесвітні ескімосько-індіанські Олімпійські ігри

Your browser doesn’t support HTML5

На Алясці відбулися Всесвітні ескімосько-індіанські Олімпійські ігри. Відео