Байден у Берліні обговорить Україну із Шольцом, Макроном і Стармером, пише CNN

Ілюстративне фото. Президент США Джо Байден, 15 жовтня 2024. AP Photo/Jose Luis Magana

Президент Джо Байден зустрінеться із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Кейром Стармером у Берліні цього тижня. Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN.

Днями стало відомо про плани глави Білого дому вирушити до Німеччини, ймовірно, 18 жовтня.

Напередодні президент Ради ЄС Шарль Мішель повідомив, що запросив президента України Володимира Зеленського на саміт лідерів Європейського Союзу 17 жовтня у Брюсселі. Там Зеленський представить свій "план перемоги", який нині представив у Верховній Раді.

Чи планується у Європі зустріч Байдена і Зеленського - поки не повідомляється.

Байден переніс свій візит до Німеччини, який мав відбутись 12 жовтня, через ураган "Мілтон" у США. У Німеччині Байден планував зібрати лідерів країн у форматі "Рамштайн", щоб обговорити подальшу підтримку Україн, а також зустрітись із Зеленським.

Натомість Зеленський провів дводенний тур по столицях Європи. Європейське турне Зеленського почалося із саміту країн Південно-Східної Європи у середу 9 жовтня у Хорватії і закінчилося у п'ятницю 11 жовтня у Берліні після зустрічей у Парижі, Лондоні та Римі.

Пентагон все ще узгоджує нову дату засідання в форматі "Рамштайн".

Відповідаючи на запитання Голосу Америки, чи планують перенести засідання групи з питань оборони України, об'єднавши її з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня, у Пентагоні 9 жовтня заявили, що поки не мають остаточного рішення.

Дивіться також: Що треба знати про "план перемоги" України, який представив Зеленський