Байден і Зеленський зустрінуться знову за два тижні на "Рамштайні"

Зустріч президентів США Джо Байдена й України Володимира Зеленського, Білий дім, Вашингтон, 26 вересня 2024. Photo by SAUL LOEB/AFP

Наступна зустріч президентів США Джо Байдена й України Володимира Зеленського відбудеться 12 жовтня у Німеччині.

Там глава Білого дому головуватиме на зустрічі на рівні лідерів країн та урядів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Як повідомляє адміністрація американського президента, Зеленський і Байден "розглянуть прогрес цих консультацій і координуватимуть з міжнародними партнерами додаткову допомогу для України". "Президент Байден налаштований надати Україні підтримку, необхідну для перемоги", - додано в повідомленні.

Раніше американські та німецькі урядові джерела оголосили про поїздку президента США Джо Байдена до Німеччини 10-12 жовтня, що ймовірно буде його останнім візитом до Європи перед американськими президентськими виборами у листопаді.

Радник з питань комунікацій у сфері нацбезпеки адміністрації Байдена Джон Кірбі напередодні на брифінгу також сказав, що під час зустрічі у Білому домі в четвер Зеленський "мав можливість представити широкі контури свого плану перемоги президенту Байдену та нашій команді національної безпеки".

За словами Кірбі, Байден доручив своїй команді попрацювати з командою Зеленського протягом наступних кількох тижнів, "щоб трохи більше заглибитись у це питання". Тож президенти зустрінуться у Німеччині, "щоб якось уточнити це й подивитися, що разом ми можемо зробити, щоб допомогти президенту Зеленському справді досягти цього справедливого й міцного миру, якого він намагається досягти".

Після своїх зустрічей із Байденом і віцепрезиденткою й кандидаткою у президенти від демократів Камалою Гарріс, нині Зеленський зустрівся із експрезидентом і кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом у Нью-Йорку.

Дивіться також: Зеленський зустрівся з Байденом та Гарріс на тлі звинувачень республіканців у втручанні у вибори