ЗСУ повідомляють про новий удар по російському арсеналу зброї, британська розвідка прогнозує нестачу боєприпасів у РФ

Удари по сховищах боєприпасів у вересні спричинили найбільшу втрату снарядів для Росії за війну, вказує Британська розвідка. Архівне супутникове фото Maxar Technologies: пожежа на сховищах боєприпасів в російському Торопцю, 18 вересня 2024 року

Генеральний штабі ЗСУ повідомив, що українські сили завдали удару по військовому арсеналу "Котлубань" у Росії в ніч на 29 вересня.

"Вночі було завдано ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів. Об'єкт знаходиться біля селища Котлубань Волгоградської області Росії, - йдеться в повідомленні оборонного відомства України. - За наявною інформацією, напередодні удару до арсеналу прибув ешелон з іранськими ракетами".

У Генштабі ЗСУ повідомили, що об'єкт мав щільне прикриття засобами РЕБ і ППО.

Раніше 20-21 вересня ЗСУ вразили безпілотниками сховище зброї в Тихорецьку в Краснодарському країні Росії, а також в Торопці Тверської області.

За оцінками британського Міноборони удар по Торопцю 18 вересня дозволив ліквідувати 30 000 тонн російських боєприпасів.

Британська розвідка прогнозує, що ці удари призведуть до щонайменше короткострокових збоїв у поставках російських артилерійських снарядів та стрілецьких боєприпасів, які є ключовими в конфлікті.

"Ці потужні удари, які швидко йшли один за одним, демонструють, що незважаючи на широку багаторівневу протиповітряну оборону Росії (включаючи винищувачі) навколо України, їм важко чинити спротив українським БпЛА, які застосовуються для ударів вглиб Росії"

Страх нових ударів, ймовірно, змусить Росію більше дрібнити логістику, припускають британські аналітики.

Дивіться також: Удари по сумській лікарні показують, чому Україна повинна мати право захищатися “на території Росії”: реакції на російську атаку 28 вересня