Існує загроза використання бомб, захованих в тілі, терористами в США чи в Європі

Цієї середи виповнюється річниця з того дня, коли в результаті рейду американських морських котиків у Пакистані було вбито «терориста № 1» Осаму бін Ладена. Не виключено, що саме в річницю його смерті терористи спробують здійснити ще одну повномасштабну атаку в США чи в Європі. Цього разу, існує інформація, це може бути зроблено за допомогою бомб, що вживлюються безпосередньо в тіло терориста-самогубця.

Рік тому президент Обама наказав здійснити рейд на будинок в Пакистані з метою вбивства Осами бін Ладена. Напередодні річниці він закликав американців згадати тих, хто брав участь в цій успішній операції:

«Американський народ пам’ятає, чого ми досягли як нація, справедливо покаравши того, хто є винним в смерті понад трьох тисяч наших громадян».

Через рік після вбивства бін Ладена заходи безпеки в аеропортах США, Європи та на Близькому Сході значно посилені. Американські агенти відправлені до закордонних аеропортів, аби допомогти своїм колегам забезпечити безпеку на літаках, що прямують до США. Існує занепокоєння, що цього разу для атаки терористи готові використати бомбу, яка вживлюється безпосередньо в тіло смертника та не містить металевих частин. З такою бомбою терорист може не помічено пройти через металошукач.

«Хірург може відкрити черевну порожнину та вкласти вибуховий пристрій серед внутрішніх органів», - пояснює лікар Марк Мелроуз.

Влада США заявляє, що такі бомби виготовляє член Аль Кайди в Ємені Ібрагім аль Асірі. Він імплантував таку бомбу в тіло свого брата три роки тому, коли тої спробував вбити керівника служби безпеки Саудівської Аравії. Високопосадовцю вдалося вижити, його ж брат загинув. Публічно влада США заявляє, що достеменної інформації про підготовку теракту немає. Але радник Президента з питань контр-тероризму Джон Бреннан переконаний, що найбільша небезпека для США походить саме від Аль Кайди в Ємені:

«Вона продовжує шукати можливості здійснити атаку».

Також Бренанн розповів, чим переймався Бін Ладен в останні дні свого життя. В своїх щоденниках лідер Аль Кайди писав, що його організація втрачає підтримку серед мусульман по всьому світу, а її дії зазнають поразку за поразкою. Влада США заявляє, що вони запровадили в аеропортах кілька додаткових заходів, таких як збільшення радіації при перевірці рентгеном, що дозволить викрити новий задум Аль Кайди і виявити сховані у тілі вибухові пристрої.

Loading timeline...