Від вибухів в Іраку загинуло 15 людей

В Іраку сталися два вибухи, в результаті яких загинуло щонайменше 15 людей. Інцидент стався за день до всенаціональних виборів, перших з часу виведення з країни американських військ у 2011 році.

Вибухи сталися в місті ес-Саадія, приблизно за 140 кілометрів від Багдада. В результаті атак у понеділок в столиці і районах на північ загинуло щонайменше 50 людей.

У понеділок розпочався підрахунок бюлетенів тих людей, які не зможуть голосувати в середу. Експерти кажуть, що на парламентських виборах громадяни ймовірно голосуватимуть відповідно до релігійних і етнічних поділів, з тим, що жодна окрема партія не здобуде більшості голосів.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун осудив насильницькі атаки, скеровані проти політичних лідерів і кандидатів на вибори.

В оприлюдненій у понеділок заяві він закликав іракських лідерів зробити все можливе, щоб кожнен громадянин зміг взяти участь у політичному процесі.

Пан Гі Мун також високо оцінив іракську виборчу комісію за проведення виборів на час і назвав голосування «важливим кроком на шляху Іраку до демократії».