Боррель: Путіну не вдалось завоювати Україну, тепер він хоче її знищити

Допис посадовця видано за результатами засідання міністрів "Групи семи", яке відбулось минулого тижня в Німеччині

"Путіну не вдалось завоювати Україну і тепер він, очевидно, хоче залякати українське населення і знищити країну", - написав Верховний представник ЄС з міжнародних питань Жозеп Боррель в блозі від 7 листопада. Допис посадовця видано за результатами засідання міністрів "Групи семи", яке відбулось минулого тижня в Німеччині.

Боррель наголосив, що Європа підтримує Україну перед лицем російської агресії. Він вказав, що ЄС зібрав 19 мільярдів євро на економічну, фінансову та соціальну підтримку України а також більше 3 мільярдів євро на військову підтримку.

Боррель зазначив, що європейська підтримка включає допомогу у ремонті інфраструктури та поставки генераторів струму. "Ми також збільшимо нашу гуманітарну підтримку, що є ще більш нагальним, з огляду на зиму, що наближається".

В наступному році, зауважив Боррель, ЄС пропонує пакет на загальну суму 18 мільярдів євро, щоб забезпечити потреби України у фінансуванні.

Водночас, в понеділок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловився проти того, щоб ЄС запозичував кошти на підтримку України і заявив, що його країна не братиме участь в пакеті 18 млрд євро на підтримку України в 2023 році а натомість готова "продовжувати надавати фінансову підтримку на двосторонній основі".

Така заява, повідомляють місцеві ЗМІ, прозвучала під час зустрічі міністрів країн Центральної Європи в Болгарії.

Дивіться також: Захід не був цілком готовий до протидії російській дезінформації - Бербок