Спорт у поєднанні з навчанням допомагає бідним дітям у Лос-Анджелесі

У Лос-Анджелесі група активістів свого часу заснувала мережу шкіл, яка допомагає дітям із бідних районів наздоганяти своїх однолітків у навчанні. Робиться це за допомогою спорту і провідну роль у цьому проекті відіграє колишня зірка баскетболу.

Спорт та навчання - дві сторони однієї медалі, вчить своїх учнів Браян Тейлор. І те й інше вимагають важкої праці та наполегливості, каже колишній професійний баскетболіст. За словами Тейлора, він зрозумів це граючи свого часу за команду Прінстонського університету.

Тейлор був спочатку зіркою студентського баскетболу, а згодом добився успіху у великому спорті. Він допоміг ще тоді команді «Нетс» із Нью-Йорка перемогти двічі у чемпіонаті Американської баскетбольної асоціації. Згодом з формуванням Національної баскетбольної асоціації - НБА - грав за команди Сан-Дієго, Канзаса та Денвера. Після 10 років професійної кар’єри він повернувся до Прінстона, щоб закінчити навчання і з часом почав передавати свій досвід. Браян Тейлор говорить:

«Я запитав себе, що я можу зробити, аби виразити себе, і за що мене поважала б моя родина? І зрозумів, що повинен зайнятися освітою».

Браян Тейлор вирішив працювати з дітьми у бідних районах Лос-Анджелеса, де молодь не рідко кидає школу. Школярі люблять спорт, тож Тейлор спробував знайти спосіб зацікавити дітей вчитися із застосуванням спорту. Він допоміг заснувати освітню фундацію, яка створила і керує 15 школами, що підштовхують дітей краще вчитися і готують старшокласників до навчання в університетах. Ці заклади фінансуються з державного бюджету, однак мають напівавтономний статус.

Учні працюють у класі так же завзято, як і на спортивному майданчику та роблять академічні успіхи. Браян Тейлор говорить:

«Ми пишаємося нашими випускниками. 100 відсотків учнів однієї з наших підготовчих шкіл не лише її закінчили, але і поступили у провідні університети Сполучених Штатів.

Сідні Лабат, який підготовляється у школі до кар’єри лікаря, каже:

«Я хочу поступити в коледж і грати там в баскетбол, і хочу стати лікарем».

Даніел Пруіт прагне поєднати спорт та кар’єру ветеринара. Він говорить:

«Сподіваюсь, що я зможу грати в баскетбол та вчитися на ветеринара, адже я люблю тварин».

Спорт та навчання гартують характер людини, каже Тейлор.
Він намагається привити молодим хлопцям повагу до жінок та вимагає від учнів відмінної поведінки. Браян Тейлор каже, що він сподівається через свою фундацію, змінити обличчя бідних районів Лос-Анджелеса, підготувавши велику групу професіоналів:

«Сподіваюсь, коли я зістарюсь і буду ходити з паличкою, я зможу повернутися сюди і побачити професіоналів - лікарів, адвокатів, вчителів . І це буде моя спадщина», - каже Браян Тейлор.

Окрім академічної підготовки та спорту, у школах освітньої фундації Лос-Анджелеса діють також мистецькі програми.