Росія не припинила бомбардування мирного населення – посолка США Брінк про нічну атаку РФ

Посолка США в Україні Бріджит Брінк

Посолка США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на нічну атаку росіян, в результаті якої на Київщині загинув батько і син.

Повітряна тривога та вибухи лунали всю ніч навколо Києва, коли Росія завдала численних ракетних ударів, убивши чоловіка та його 4-річного сина, написала в мережі Х керівниця американської дипмісії.

"Жахливе нагадування про те, що Росія не припинила своє незаконне вторгнення на суверенну територію України та бомбардування мирного населення", - йдеться в дописі Брінк.

Підписуйтесь на Голос Америки Українською у WhatsApp, Viber і Telegram!

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на голову Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка, на Київщині, станом на 09:00 11 серпня, через падіння уламків збитих російських дронів та ракет два будинки знищені, 6 – пошкоджені.

За словами голови ОВА, внаслідок атаки РФ загинули двоє жителів Київщини, зокрема, чотирирічна дитина. Троє отримали поранення: забої та садна тулуба, голови, кінцівок, переломи.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.