США не радять громадянам літати до Великої Британії через COVID-19

Протест антипрививочників у центрі Лондона, 19 липня 2021, AFP

Державний департамент та Центри з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США (CDC) оновили свої рекомендації щодо подорожей для американських громадян й віднесли Велику Британію до переліку країн "четвертого рівня", куди варто уникати подорожей, через зростання захворюваності на COVID-19.

"Якщо ви зобов'язані туди поїхати, переконайтесь, що ви повністю вакциновані", - йдеться на сайті CDC.

Your browser doesn’t support HTML5

США не радять своїм громадянам літати до Великої Британії через COVID-19. Відео

У травні США віднесли Об'єднане Королівство до "третьої категорії" країн, куди варто "переглянути плани на подорож", однак в останні дні у країні фіксують понад 50 тисяч нових захворювань щодня, сотні тисяч британців закликають до 10-денної самоізоляції.

Із травня 2020 року США практично заборонили в'їжджати до країни негромадянам США, що нещодавно були у Великій Британії. А Лондон, що відучора значно послабив карантинні обмеження для жителів країни, дозволяє в'їжджати американцям, але вимагає 10-денного карантину по прибуттю й два негативні тести на коронавірус.

У червні адміністрація Байдена оголосила про формування групи експертів, що оцінять, як повернутись до безпечних подорожей до Британії, Канади, Мексики та ЄС. Відучора також стало відомо, що з 9 серпня Канада вперше впускатиме до країни повністю вакцинованих американців.

Тим часом, у США вже домінує новий штам Дельта, й у середньому за останні 30 днів у країні фіксують понад 30 тисяч нових хворих за добу.

Дивіться також: Як дезінформація у соцмережах проти вакцинації підживлює новий спалах COVID-19 у США

Your browser doesn’t support HTML5

Як дезінформація у соцмережах проти вакцинації підживлює новий спалах COVID-19 у США. Відео