Процес над Чарльзом Тейлором добігає кінця

Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор

Адвокати колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора мають представити заключні аргументи на слуханнях Міжнародного трибуналу в Гаазі.

У середу відбувалися слухання Спеціального суду щодо Сьєрра-Леоне, де сторона захисту представляє свої заключні аргументи, презентація яких триватиме два дні. На п’ятницю запланований заключний виступ звинувачення, після чого має бути винесений вирок у цій справі.

Тейлор не визнав себе винним за 11 пунктами звинувачення у воєнних злочинах та злочинах проти людства, включно зі звинуваченнями у вбивствах, каліченні людей та зґвалтуваннях. Також його звинувачують у постачанні зброї повстанцям у Сьєрра-Леоне під час кривавої різні в цій країни в обмін за незаконно видобуті діаманти.

Суд над Чарльзом Тейлором мав закінчитися ще місяць тому. Утім він був відкладений через суперечку між суддями та адвокатами Чарьза Тейлора через документ, у якому викладений його захист. Судді хотіли відкинути цей документ через процедурні порушення, але потім змінили свою думку.