Курси автомеханіків та кухарів ввели до шкільної програми

Your browser doesn’t support HTML5

Курси кухарів ввели до шкільної програми

Незабаром понад три мільйони американських школярів закінчать школу і, отримавши дипломи про середню освіту, вирушать підкоряти нову сходинку у своєму житті. Чимало вже знають у якому вищому навчальному закладі продовжать освіту чи вже навіть мають професію, яка не потребує університетського диплома.

У Школі ім.Томаса Едісона, що у передмісті американської столиці, працює унікальна програма, яка паралельно з середньою освітою, надає бажаючим можливість оволодіти рядом професій. Таким чином, школярі готові до роботи відразу після закінчення школи.

Мет Вімер любить готувати. Це й недивно. У нього в родині дві чудові куховарки – мати і бабуся.

«Вони надихнули мене навчитися готувати і стати кухарем».

Мет каже, що шкільна кулінарна програма дає йому можливість працювати на професійній кухні і вивчати різні способи приготування їжі та нові ідеї.

Головне у цій програмі, зазначає учениця Кіана Вілкерсон, - практичні навички:

«Коли я почала ходити на ці курси, я нічого не знала про те, що таке тушкування і таке інше».
Учні вивчають хімію, анатомію, фізіологію. І вони працюють з реальними клієнтами.
Керен Вільсон, представниця Школи ім.Томаса Едісона

Сьогодні учні готують салати. Їх наставниця кухар Тереза Сміт заохочує дітей експериментувати:

«Я хочу, щоби вони отримали базові навички, опанували кухонну математику, як, наприклад, слідувати рецепту, аби зварити для більшої кількості людей. Також я хочу, щоби діти навчилися добре володіти ножем».

Люпіта Рівера мріє стати кондитером. Вона вважає, що їй дуже пощастило зі школою, яка пропонує таку унікальну кулінарну програму.

Дійсно в інших школах подібних програм немає, тому учнів інших навчальних закладів довозять сюди на автобусах. У школі - 18 різних програм. Одна з цих програм готує дітей до професії медсестри. Інша - автомеханіка. Є навіть курси косметолога, де діти навчаються догляду за волоссям та шкірою, - розповідає представниця школи Керен Вільсон:

«Учні вивчають хімію, анатомію, фізіологію. І вони працюють з реальними клієнтами».

Між тим на кухні учні закінчують останні приготування.

Кухар-учень Ґарет Пасур розповідає, що сьогодні вони приготували п’ять видів салату. Він зробив салат «паста ґаспачо» - це макарони з холодним томатним супом, в якому є оливки, цибуля, томати, сіль і перець, лимон і білий оцет.

Отримані у школі навички комусь допоможуть обрати професію, а комусь - здобути корисні у житті знання.