Держдеп: США вітають пакет допомоги Україні від ЄС та сподіваються ухвалити власний

Речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу у четвер, 1 лютого 2024 року.

США привітали новий пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро, який ухвалили лідери ЄС. Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер під час брифінгу у четвер 1 лютого.

“Ми вітаємо постійну підтримку наших європейських союзників і партнерів, яку вони надають Україні, коли вона захищається від агресії Росії”, — заявив посадовець.

Дивіться також: Лідери ЄС схвалили пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро

Міллер наголосив, що таке рішення європейських країн вчергове підкреслює, що Україні допомагає ціла коаліція союзників та партнерів у всьому світі. Він підкреслив, що ЄС надав навіть більшу невійськову фінансову підтримку Україні, ніж США — 110 мільярдів проти 75.

Речник також сподівається, що американський Конгрес невдовзі ухвалить додаткове фінансування для України, яке запросив президент Байден.

“Важливо, щоб Конгрес США діяв якнайшвидше для просування інтересів нашої національної безпеки та допоміг Україні захистити себе та забезпечити своє майбутнє”, — заявив речник Держдепу.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи варто розділити збірний пакет допомоги й проголосувати спершу за фінансування потреб економіки, Міллер зауважив, що економічні та безпекові компоненти цього запиту однаково життєво важливі.

Your browser doesn’t support HTML5

"Це рішення є сигналом для американських платників податків", – президент Європейської ради Шарль Мішель. Відео