Австралія надає Україні пакет оборонної допомоги та надсилає 100 військових до Європи

Спільні десантні навчання морської піхоти США, Австралії та Філіппін. 25 серпня 2023 р. Australian Department of Defense via AP

Міністерство оборони Австралії оголосило про новий пакет обронної допомоги Україні на суму 20 млн австралійських доларів (близько 12,7 млн доларів США). Крім того, австралійський військовий літак разом із 100 військовослужбовцями буде направлено до Німеччини в рамках міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Пакет включає обладнання для розмінування, портативні рентген-апарати, 3D-принтери для металу, а також системи боротьби з безпілотниками.

Обладнання для боротьби з дронами розроблене безпосередньо в Австралії. Воно може виявляти, перевіряти, відслідковувати та знищувати БПЛА в режимі реального часу.

А надані 3D принтери можна розгортати поблизу лінії фронту, наприклад, для оперативного виробництва запчастин для різноманітних броньованих платформ.

Щодо літака і військових, то у повідомленні Міноборони країни сказано, що вони не будуть спрямовані безпосередньо до України і залишатимуться у Європі.

А головним завданням стане захист потоку міжнародної допомоги, що прямує до України.

Це відповідь Австралії на прохання Сполучених Штатів розгорнути в Німеччині літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail. "Розгортання австралійського контингенту зміцнить багаторівневий захист потоку міжнародної підтримки в Україну", - йдеться у повідомленні.

Загальна сума австралійської допомоги Україні включно з оголошеним пакетом досягне таким чином 910 мільйонів австралійських доларів (578 мільйонів доларів США).

Your browser doesn’t support HTML5

“Австралійці не терплять несправедливості”, - український посол в Австралії про військову допомогу Україні. Відео

Як повідомляв Голос Америки, пакет допомоги від Австралії у червні цього року на суму 73,5 мільйона доларів включав 70 військових машин для захисту від російської агресії – 28 броньованих машин M113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок і 14 причепів.

“Австралія залишається непохитною у підтримці України, щоб захистити себе від незаконного та аморального вторгнення Росії”, – прокоментував новий пакет допомоги прем’єр-міністр країни Ентоні Альбаніз.