Сенатори США попереджають Єгипет про погіршення відносин

Сенатори США попереджають Єгипет про погіршення відносин

Три сенатори США попереджають про «катастрофічний розрив» відносин з Єгиптом, якщо справу 19 американців, звинувачених у незаконному зборів коштів, не буде вирішено в найближчому майбутньому.

Республіканці Джон Меккейн і Келлі Ейотт та незалежний сенатор Джосеф Ліберман заявили про загрозу припинення підтримки Єгипту з боку Конгресу США, включно з наданням країні фінансової допомоги.

Вони зазначили, що елементи в єгипетському уряді, які виступають проти відносин зі США, загострюють напруження і розпалюють антиамериканські настрої серед народу. Проте вони заявили, що в обох країнах є люди доброї волі, які наполегливо працюють, аби розв’язати цю кризу.

Єгипет каже, що 43 активістів, включно з 19 американцями, які співпрацювали з неурядовими організаціями, будуть притягнуті до судової відповідальності за звинуваченнями у незаконному фінансуванні продемократичних рухів. Один із затриманих американців є Сем Лагуд - син міністра транспорту США.

За повідомленням Державного департаменту, американці допомагали в підготовці виборів у Єгипті. У заяву зазначається, що вони не займалися збором коштів на підтримку будь-якого окремого кандидата.