У Єгипті створено наглядові комітети з питань демократичних реформ

Мітингувальники на площі «Визволення» у Карїі - 8-го лютого

За повідомленням, президент Єгипту Госні Мубарак створив комітети для нагляду за демократичними реформами в країні, у той час коли масові протести проти його 30-річного правління тривають вже третій тиждень.

У вівторок віце-президент Омар Сулейман повідомив, що Мубарак видав укази про створення комітету для опрацювання конституційних реформ, та іншого комітету для моніторингу їх імплементації. Реформи покликані пом’якшити праввила на обрання на президентську посаду і накласти обмеження на термін перебування при владі – ключові вимоги єгипетської опозиції.

Про це повідомив Сулейман у телевізійній промові. Він сказав, що Мубарак також створив третій комітет для розслідування обставин кривавих сутичок минулого тижня між його прихильниками та антиурядовими активістами на площі «Визволення» у Каїрі. Поки що невідомо хто входитиме до складу комітетів і, як їх членів обиратимуть.

У вівторок вже 15 день поспіль на площі тривають акції протесту. Демонстранти вимагають негайної відставки президента. Мубарак відповів мітингувальникам заявою, що не балотуватиметься у президенти на чергових виборах у вересні.