Брінк: Росія продовжує варварські спроби Росії позбавити електроенергії мільйони українців

Фото для ілюстрації: Працівник електростанції, Україна, січень 2023 року

Росія продовжує атакувати українські енергооб'єкти. Про пошкодження енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях черед удари 29 березня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він закликав надати Україні більше засобів протиповітряної оборони і запевнив, що захист енергетики та населення є "головним предметом розмови з нашими міжнародними партнерами".

Загроза для енергобезпеки України зростає через більш часті та масштабні удари Росії по енергооб'єктах, зазначає Міністерство закордонних справ України в дописі в Х.

"Всю ніч Росія нещадно обстрілювала енергетичну інфраструктуру України ракетами та безпілотниками – повітряна тривога охопила всю країну", - твітує посолка США в Україні Бріджит Брінк.

Вона назвала обстріли варварськими і наголосила на необхідності негайно допомогти Україні.

"Варварські спроби Росії позбавити електроенергії мільйони чоловіків, жінок і дітей безконтрольно продовжуються. Наша допомога потрібна саме зараз", - твітує дипломатка.

Росія активізувала удари по українській інфраструктурі в березні. 23 березня українське Міністерство енергетики оцінило збитки від нових російських ударів у 11,5 мільярда доларів.

Your browser doesn’t support HTML5

Енергетики РФ допомагають Путіну бити по Україні, а українські виконують "надлюдську" роботу, щоб в оселях було світло - експерти. Відео