Питання біженців у центрі уваги міжнародних організацій

ኣብ በርሊን ብዝተፈጸመ መጥቓዕቲ 12 ሰባት ሞይቶም 50 ድማ ቆሲሎም

Управління ООН у справах біженців високо оцінило плани Європейського Союзу про збільшення утричі асигнувань на рятувально-пошукові операції в Середземному морі, але заявило, що головним питанням безпеки біженців є отримати притулок у час, коли вони залишають свою країну з приводу хвилі насильства.

Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Ґутеррес заявив у п’ятницю, що ширші рятувально-пошукові операції важливі як перший крок, але додав, що біженці мусять мати якийсь інший вихід, якщо розв’язати безпеку біженців у морі. Управління закликало Європейський Союз гарантувати інші законні способи для захисту біженців.

Управління ООН у справах біженців заявило, що приблизно половина мігрантів, які торік досягли берегів Європи через Середземне море, намагалися втекти від війни або переслідування в Африці або на Близькому Сході.

Європейське агентство захисту кордонів Frontex також привітало рішення, які були результатом екстрених нарад у четвер в Брюсселі. Frontex заявило, що фонди, обіцяні учасниками нарад, перевищили сподівання.

Екстрені наради європейських лідерів були прямою реакцією на катастрофу судна з мігрантами, яка сталася в неділю. Як вважається, приблизно 900 людей втопилися неподалік узбережжя Італії. Це найбільша такого роду катастрофа судна з мігрантами в Середземному морі.