Член команди журналістів Reuters загинув після влучання російської ракети в готель у Краматорську

Раян Еванс, який працював радником з питань безпеки в агентстві, загинув після влучання ракети в готель "Сапфір"

Раян Еванс, член команди Reuters, яка висвітлювала війну в Україні, загинув, а двоє журналістів Reuters отримали поранення під час удару по готелю в східноукраїнському місті Краматорськ, повідомило інформаційне агентство в неділю.

Еванс, який працював радником з питань безпеки в агентстві, загинув після влучання ракети в готель "Сапфір". Він перебував в готелі в суботу в складі команди з шести осіб, йдеться в заяві Reuters. Двох журналістів агентства госпіталізували; один із них отримав серйозні поранення.

"Ми терміново шукаємо більше інформації про напад, у тому числі співпрацюємо з владою Краматорська, і ми підтримуємо наших колег та їхні сім’ї", – заявило Reuters.

Еванс, колишній британський військовий, працював з Reuters з 2022 року та консультував журналістів щодо безпеки в усьому світі, зокрема в Україні, Ізраїлі та на Олімпіаді в Парижі. Йому було 38.

"Ми висловлюємо наші найглибші співчуття родині та близьким Раяна. Раян допоміг багатьом нашим журналістам висвітлювати події по всьому світу; ми будемо за ним страшенно сумувати", – заявили в Reuters.

Троє інших членів команди Reuters, які перебували в готелі під час удару, перебувають в безпеці, повідомляє агентство.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в готель поцілила російська ракета "Іскандер", балістична ракета, яка може вражати на відстані до 500 км (310 миль).

"Звичайний міський готель зруйнував російський "Іскандер", - сказав він у своєму вечірньому зверненні в неділю, додавши, що удар був "абсолютно цілеспрямованим, продуманим". Зеленський висловив співчуття рідним і близьким жертви.

Міноборони Росії не відповіло на запит про коментар.

Reuters не змогло незалежно перевірити, чи ракета, яка влучила в готель, була випущена Росією, чи це був навмисний удар по цій будівлі.

Раніше прокуратура Донецької області повідомила в Telegram, що під завалами будівлі готелю в Краматорську виявлено тіло громадянина Великої Британії.

Готель "знищили" о 22:35. за місцевим часом (1935 за Гринвічем) у суботу, "ймовірно, з ракетою «Іскандер-М". За фактом удару прокуратура відкрила досудове розслідування.