США вжили заходів проти 105 компаній з Росії та Китаю за допомогу війську РФ

Фото: уламок БПЛА, який українська влада ідентифікувала як уламок дрона Shahed-136. Фото ЗСУ через Reuters

У п’ятницю Сполучені Штати внесли 105 російських і китайських компаній до списку організацій, щодо яких діють обмеження на торгівлю. Уряд США звинувачує ці компанії у підтримці російського війська. Таким чином Вашингтон продовжує обмежувати ресурси для воєнної кампанії Москви в Україні.

Компанії — 63 російські та 42 китайські, а також 18 з інших країн — стали мішенню з низки причин — від поставок американської електроніки сторонам, пов’язаним з російськими військовими, до виробництва тисяч безпілотників Shahed-136 для Росії для використання в Україні.

Щоб працювати з компаніями в переліку американські постачальники повинні отримати дозвіл. Багато компаній, доданих до списку в п’ятницю, також отримали спеціальне визначення. Цей статус означає, що і закордонні постачальники повинні отримувати такий дозвіл у США, перед тим, як постачати їм товари.

Ці кроки показують, що адміністрація Байдена намагається продовжувати тиск на компанії, які підтримують війну Москви в Україні, незважаючи на низку санкцій Заходу, спрямованих на стримування цих зусиль, і на тлі повідомлень про те, що російська оборонна промисловість все ще має обмежений доступ до американських технологій.

Дивіться також: На авіабазі НАТО у Німеччині підвищили заходи безпеки через можливу загрозу