Facebook призупиняє дію 115 облікових записів напередодні виборів і розслідує, чи був зв'язок із Росією

Компанія Facebook оголосила в понеділок про призупинення 115 облікових записів, які, на її думку, займалися «скоординованою неавтентичною поведінкою», повідомляє видання Politico. Найвищі посадовці правоохоронних органів попередили, що Росія може все ще намагатися втручатися у вибори в США.

Дивіться також: За що борються республіканці та демократи на проміжних виборах 2018 року?

Facebook заявив, що відкрив розслідування облікових записів, щоб визначити, чи вони пов'язані з російським «Агентством інтернет-досліджень». У лютому спецпрокурор Роберт Мюллер обвинуватив цю організацію за намагання схилити громадську думку в США. У повідомленні в блозі глава політики Facebook у галузі кібербезпеки Несеніел Глейхер (Nathaniel Gleicher) заявив, що компанія була підключена до облікових записів у Facebook та Instagram, які працювали на російській, французькій та англійській мовах, правоохоронними органами.

«Як правило, ми проводимо більший аналізом, перш ніж оголосити щось публічно, – написав Глейхер. – Але враховуючи те, що ми лише за один день від важливих виборів у США, ми хотіли дати людям знати про те, що ми зробили, і факти, як вони нам відомі на цей момент».

Дивіться також: ФБР закликає американців бути пильними до спроб Росії вплинути на вибори

Очільники американської розвідки та національної безпеки також видали заяву за кілька годин до відкриття виборчих дільниць, запевнивши громадськість, що вибори у вівторок є в безпеці, але закликаючи американців залишатися пильними до можливих кампаній впливу.

Дивіться також: У центрі уваги: Проміжні вибори у США-2018

Your browser doesn’t support HTML5

У центрі уваги: Проміжні вибори у США-2018. Відео