Про перемогу над коронавірусом говорити рано - головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі

Директор Національного Інституту США з алергій та інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі

Головний інфекціоніст США доктор Ентоні Фаучі заявив, що про перемогу над коронавірусом говорити ще рано попри те, що рівень заражень значно знизився.

“Ми не хочемо передчасно оголошувати про перемогу, тому що нам треба зробити більше. Хоча чим більше людей вакцинується, тим безпечніше стає у громаді”, - сказав Фаучі в інтерв'ю газеті The Guardian.

За словами Фаучі, допоки переважна більшість населення країни не вакцинується від коронавірусу, ризик захворіти на COVID-19 залишається високим.

“Ми не можемо відмовитись від обмежень з міркувань охорони здоров'я, поки у нас є певний рівень вірусної активності у США, - сказав Фаучі. - Хоча рівень заражень опустився до 30 тисяч випадків на день, це все одно ще багато нових випадків щодня”.

Міжнародна допомога

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на перше травня кількість заражень на день у США впала на 53%. Утім в регіонах з низьким рівнем вакцинації захворюваність залишається високою і продовжує зростати.

Сполучені Штати зобов'язались виділити 4 мільярди доларів на програму Ковакс, яка має на меті допомогти бідним країнам отримати доступ до вакцини від COVID-19.

Крім того, напередодні президент США Джо Байден пообіцяв виділити для інших країн 60 мільйонів доз вакцини AstraZeneca, які викупили США і 20 мільйонів доз сукупно від американських виробників Moderna, Pfizer та Johnson & Johnson.

«Ми зараз на різних рівнях обговорюємо, як нам збільшити виробництво, аби отримати більше вакцини від компаній, які вже її виробляють для нас, які можна буде розподілити для країн із низьким та середнім доходом”, - додав доктор Ентоні Фаучі.

Білий дім оголосив мету для країни - до Дня незалежності США, 4 липня, досягти рівня 70% вакцинації по всій країні.

За даними Центрів із контролю та профілактики хвороб у США, станом на п'ятницю, 28 травня, понад 59% американців від 12 років отримали щонайменше 1 дозу вакцини. Більше 47% осіб цього віку повністю вакциновані.

Дивіться також: Сенатори США відвідають Україну, Литву та Грузію

Your browser doesn’t support HTML5

Сенатори США відвідають Україну, Литву та Грузію. Відео