Расизм чи самозахист – сім’я загиблого чорношкірого підлітка вимагає правосуддя

Наприкінці лютого 17-ти річного Тревона Мартіна застрелив білий чоловік Джордж Зімерман. Поліція визнала дії Зімермана самозахистом і відпустила його з-під варти. Батьки вбитого підлітка вважають, що вбивство було скоєне через расову неприязнь і вимагають відновити розслідування. Що далі розвивається ця справа, то більше стає відомо подробиць подій тієї трагічної ночі. Обидві сторони збирають докази на захист своїх аргументів.

Джордж Зімерман виконував того вечора функції громадського патруля і за законом мав право тримати при собі зброю. Зімерман стріляв, захищаючись від Тревона Девіса, стверджує його адвокат Крейґ Соннер:

«У Джорджа Зімермана зламаний ніс і є пошкодження на потилиці. Тревон Девіс напав на нього того вечора».

Сам Зімерман також описує те, що сталося тієї ночі як напад на нього. Свої слова він передає журналістам через свого друга Джо Олівера:

«Тревон підійшов до Джорджа зі спини і запитав чи є в нього якісь проблеми. Джордж відповів, що проблем немає і коли потягнувся за телефоном, підліток несподівано його вдарив в обличчя».

Поліцейським Зімерман розповів, що побачив підозрілу людину у околиці під час патрулювання і навіть повідомив про це службу порятунку 911. Диспетчер порадив Зімерману не переслідувати чоловіка до приїзду поліцейського патруля, але з невідомих причин між ними все ж зав’язалася суперечка, що завершилася смертю 17-річного хлопця. Поліція не висунула звинувачення Зімерману, оскільки на Флориді закон дозволяє в цілях самооборони застосовувати зброю.

Смерть Тревона Мартіна спричинила вибух незадоволення у суспільстві. На демонстрації люди приходять у светрах з капюшонами, щоб показати солідарність з юнаком, який був одягнутий у подібний светр у ніч вбивства і через це, можливо, викликав підозри у Зімермана. Учасники протестів, кількість яких постійно зростає, стверджують що Зімерман видумав історію про самозахист. А насправді причиною смерті чорношкірого підлітка стала расова неприязнь. Вони обіцяють стояти до кінця, поки у цій справі не буде встановлена справедливість.